Landsbond

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België

EEZYM stelt onze hygiëne in vraag

Witter dan wit kenden we al. Realco introduceert schoner dan schoon met zijn ‘homedetox’, een nieuw concept. Een gamma van krachtige én natuurlijke schoonmaakmiddelen? De biotechnologie geeft een oplossing voor deze paradox. 

Huisvrouwen hebben 50% meer kans om kanker te krijgen en hun longcapaciteit wordt even sterk aangetast als die van een verstokte roker. Talrijke onderzoeken wijzen immers op langetermijneffecten van een categorie van onderhoudsproducten die we dagelijks gebruiken. Maar in plaats van te reinigen, blijken schoonmaakproducten ons leven te vergiftigen. Bovendien leert onze ervaring ons dat ‘zachtere’ of natuurlijke producten de klus niet klaren. Er is nu een alternatief dat hygiëne-fanatici en milieuliefhebbers met elkaar verzoent: het heet EEZYM.

De enzymtechnologie bewijst al tientallen jaren haar nut in de hygiënisering van de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in strengere ziekenhuisafdelingen. De grootwarenhuizen van het land hebben voortaan schoonmaakproducten op basis van enzymen in hun aanbod, binnen ieders bereik.
Meer dan 200 poetsvro
uwen van Greenhouse deden de test in Vlaanderen: zij gaven EEZYM een score van 9/10 en zouden het aanbevelen aan hun klanten.
Louvain-la-Neuve, 26 april 2018 – Realco, marktleider op het gebied van enzymatische hygiëneproducten, lanceert een compleet assortiment voor elk huishouden: EEZYM, 14 verschillende producten voor het dagelijks onderhoud. Ze zijn allereerst superefficiënt, maar daarnaast willen deze ‘homedetoxers’ ook de leefruimten waarin onze kinderen opgroeien bevrijden van alle giftige stoffen. In tegenstelling tot de collectieve angst voor alle schadelijke stoffen die we opnemen, met speciale aandacht voor ‘bio’, is er te weinig aandacht voor de andere vormen van vervuiling om ons heen. Een Zweedse studie toonde onlangs aan dat huislucht tot 5 keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht1, meer bepaald als gevolg van de chemische stoffen in huishoudproducten, die soms 3 keer meer kankerverwekkend zijn dan luchtverontreiniging2. 

“Huishoudelijke producten kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals kortademigheid, astma en allergieën maar ook op langere termijn kunnen er secundair hart -en vaatziekten voorkomen,” zegt Prof. Dr. Jan Tytgat, toxicoloog aan de KULeuven. “We moeten de mensen sensibiliseren dat wanneer ze schoonmaken ze dat doen in een goed geventileerde ruimte en ze aandachtig zijn voor de producten die ze gebruiken.” 
Met EEZYM introduceert Realco een complete lijn onderhoudsproducten. De volledige desintegratie van vuildeeltjes wordt mogelijk gemaakt door een geheim ingrediënt uit de biotechnologie: enzymen. Deze natuurlijke eiwitten snijden het vuil in microdeeltjes met een snelheid van 3 miljoen keer per seconde. 

EEZYM pakt alle wasbare oppervlakken aan: vloeren, keukens, microgolfovens, de binnenkant van toestellen, etc. De B2B-klanten van Realco getuigen: “Wij moeten twee keer minder hard schrobben”, daar de enzymen het werk voor hen doen. De enzymatische kracht ontbindt alle onzuiverheden, en reinigt diep, zelfs in moeilijk bereikbare hoeken en voegen.
Klinkt als een sprookje? Nadat ze het huis van de kelder tot de zolder gezond hebben schoongemaakt, zetten de enzymen hun werk zelfs voort in uw machines, leidingen, riolen en rivieren. Ze zuiveren alle residu’s en verknippen alle overblijfselen. België zou veel minder waterzuiveringsinstallaties nodig hebben als iedereen EEZYM-producten zou gebruiken! 

“Onze enzymatische aanpak bewijst al lang zijn nut in de industriële sector daar waar traditionele oplossingen falen. De moderne consument is veeleisend en steeds bewuster; hij is klaar voor innovaties die ‘en-en’ zijn : én efficiënt én milieuvriendelijk. Wij willen daarop inspelen. Onze producten zijn trouwens met open armen onthaald door de consumenten: het aanbod van EEZYM werd uitgeroepen tot Product van het jaar 2018, nog vóór het volledige assortiment op de markt was”, klinkt het trots bij George Blackman, CEO van Realco. “Met EEZYM zal niemand nog reinigingsproducten op dezelfde manier kunnen aanschouwen. Schoonmaken mag geen sluimerende bedreiging blijven voor onze gezondheid!”
Bronnen
1 The American Lung Association ‘Airing the Truth About Indoor and Outdoor Air Pollution’
2 Consumer Product Safety Commission and Environmental Protection Agency, ‘The Inside Story A Guide to Indoor Air Quality’ CPSC Document #450

Over Realco
Realco, gevestigd in het Wetenschappelijk Park van Louvain-la-Neuve, is al meer dan 20 jaar actief in de milieubiotechnologie. Het Belgische bedrijf verlegt de grenzen van de klassieke chemie door hygiënische oplossingen en processen op basis van enzymen te ontwikkelen, fabriceren en verdelen. Het groeide uit tot ’s werelds nummer één op het gebied van enzymatische hygiënisering en maakte de weg vrij naar milieuvriendelijke oplossingen die efficiënt en voordelig zijn. Realco reikt innovatieve oplossingen aan, zowel voor particulieren als de voedingsindustrie, grootkeukens en de horeca, dankzij voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Met meer dan 45 werknemers realiseert het bedrijf een gestage stijging van de omzet. Het kan overigens rekenen op zijn representatiekantoor in de Verenigde Staten (Realzyme) om de verkoop aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te stimuleren. 

Voor meer informatie en afbeeldingen:
Vademecom:
Vincent Morrens
vm@vademecom.be
M: 0475 93 25 16
 REALCO :
Cindy Hairson,
Marketing B2C
c.hairson@realco.be