Landsbond

Fédération Nationale des Bouchers, Charcutiers et Traiteurs de Belgique

Nouveau !

Wildpasteien

Smeerbare fijne HERTENPASTEI (wildmousse)

Smeerbare grove REEËNPASTEI 

Snelle fermentatie van droge worst

SALAMI avec le hachoir

Le Saucisson Cuit … Ramené À L’essentiel

Ambachtelijke PARIJSE WORST - SAUCISSON DE PARIS

Optimale BINDING van VLEESFARCE voor KOOKWORST

CUTTERMESSEN - Tips en tricks

Vacuümzouten van Beenham

Vacuümzouten van Beenham - Charcuterie - fase 1 

Vacuümzouten van Beenham - Charcuterie - fase 2 

Eurobeef 2023

EUROBEEF & JUNIORCUP 2023 - Tapasschotels - Meat Expo

EUROBEEF 2023... 550 producten ter keuring… 50-tal juryleden en vrijwilligers…

Vers vlees demonstratie door JONGE SLAGERS in opleiding op MEAT EXPO 2023

Op naar de 'SPECIAL EUROBEEF 2023' vakwedstrijden

TAPASPLANK MET MINI BBQ HAPJES

9 x heerlijke TAPAS voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - CRISPY RIBFINGERS MET PULLED PORKSAUS voor de BBQ - Teppanyaki – Gourmet

Tapas - MINI BBQ WORSTJES MET CHILLISAUS voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - HAMBURGER JALAPEÑO voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - BRAZADE VAN VARKENSHAASJE voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - SPIERING MARTINIQUE voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - SMOKEY BUIKSPEK voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - SURF & TURF WITTE PENS & COQUILLES voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - GAMBA/SCAMPI RIVIERA voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

Tapas - PARTYPATAT voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet

 

Fusion kookworst

Breughelworst

Pastramiworst

Kippenwit met Italiaanse vulling

SALAMI ‘Pepper-Mix’ in Spatex kunststofdarm - Revolutionair?

Nieuwe ontwikkelingen inzake SALAMI bereiding…

TAPA’S

TAPA'S - Bavarois van geitenkaas met gekarameliseerde ananas

TAPA'S - Panna cota van bloemkool met krokantje van pickles

TAPA'S - Gerookte paling in groene gelei

TAPA'S - Mouse van Breydelham met cake van courgette

TAPA'S - Bladerdeeggebakje met doyennepeer, stilton en Luikse stroop

TAPA'S - Veggiekroket met linzen en zeewier

TAPA'S - Bouilli salade met gepekelde groenten

TAPA'S - Linzensalade met gerookte zalm en fava van spliterwten

TAPA'S - Kroketje van bloedworst met groentencaponata

TAPA’S - Creme brulee van parmezaanse kaas en chorizo

 

EPPANYAKI SCHOTELS… Gezellig tafelen

TEPPANYAKI SCHOTEL samenstellen met 10 bereidingen

TEPPANYAKI - Saté met mager BRASVAR varkensvlees (bereiding 1)

TEPPANYAKI - ‘Entrecote’ burger (bereiding 2)

TEPPANYAKI - Biefstukje met lookboter (bereiding 3)

TEPPANYAKI - Kalfslapje met roze peperbolletjes (bereiding 4)

TEPPANYAKI - Gemarineerde lamskroon (bereiding 5)

TEPPANYAKI - Rundswokje (bereiding 6)

TEPPANYAKI - Gemarineerd ontbijtspek van het BRASVAR varken (bereiding 7)

TEPPANYAKI - Spiesje van kippenhaasje (bereiding 8)

TEPPANYAKI - Eitje met spek en gemalen kaas (bereiding 9)

TEPPANYAKI - Gemarineerde schampi (bereiding 10)

Paté de campagne à la bière - un pâté rustique à la touche locale

Boerenpaté met bier – inmaakbokaal - rustieke paté met een lokale toets

Boerenpaté met GIN – inmaakbokaal - rustieke paté met een pittige toets

Grillades d’été : recettes tendance

Inside out

Gentse kippendij

Chicken hasselback

Sweet hearts

Lamsspies

Venkel salade

Barbecue rijstsalade

Cérémonie Lauréats des Concours d’Excellence Professionnelle 16-05-2022

Cédric Mortier uit Nevele is de 'Beste beenhouwer van België'

Interview met ‘De beste slager van België, Cédric Mortier uit Nevele

Meesterschapwedstrijd 2021 in beeld

Mooiste vleestoog -  inspirerende ideeën

Gevulde kalfsrollade met lentegroentjes

Duo runds-kalfsrollade

Gehakt Orloff

Klassieke roast beef

Fijne charcuterie van lamsvlees… lekker, innovatief én gezond

Boerenfricandon van lamsvlees (type kookworst)

Droge worst van lamsvlees

Gekookte lamsbout

Gedroogde lamsbout met been

Vacuümgaren

Kalfsblanquette van de chef – vacuümgaren

Opgevulde parelhoenfilet – vacuümgaren

Bretoense vissoep – vacuümgaren

Vakwedstrijd 'EUROBEEF 2021

EUROBEEF 2021 - vakwedstrijd - MEAT EXPO Kortrijk

Demo 'GOURMETSCHOTEL’ Junior slagers MEAT EXPO 2021 – Kortrijk

Mini hamurgers - creativity in a box

Mini hamburger van varkensvlees (basisrecept)

Mini Hoeveburger

BBQ burgertjes

Zwitserse schijfjes

Maison burgertjes

Mini hamburgertjes van rundvlees (traditioneel recept)

Mini hamburgertjes van kippenvlees

Beenham burgertjes

Kookworst

Gerookte Parijse worst in natuurdarm

Basisdeeg kookworst met de cutter - twee-fasige methode

Champignonworst - bereidingstechniek

Jachtworst - bereidingstechniek

Lunchworst - bereidingstechniek

Parijse worst - bereidingstechniek

Zouterij

Whisky Beef met de trommelmethode

Coppa met de trommelmethode

Cobourg ham met de trommelmethode

Buikspek met de trommelmethode

Filet de Sax met de trommelmethode

BUIKSPEK - doseerzouten via het intrommelen

BUIKSPEK - Doseerzouten - vacuümverpakt

Doseerzoutmengeling – Rejo - rauwe zouterij

Droge worst & salami

SALAMI PUR PORC in een hip jasje

HONGAARSE SALAMI in een hip jasje

SAXE SALAMI

PASTRAMI SALAMI

POLDERSALAMI in natuurdarm

Droge worstjes op Siciliaanse wijze - met de molen

Salami

Droge worst - Boerenringworst

Leverbereidingen

Boerenpastei – Pâté de campagne - basisdeeg - Ambachtelijke methode met de vleesmolen

Smeerpastei – pâté à tartiner - basisdeeg - ALL-IN cuttermethode

Boerenpastei – Pâté de campagne - basisdeeg - Ambachtelijke methode met de vleesmolen

Smeerpastei – pâté à tartiner - basisdeeg - ALL-IN cuttermethode

Bloedbereidingen

Bloedworst - boudin de sang - boudin noir

Vers vlees en culinaire bereidingen

Spirellisalade met ham, vis, scampi en garnalen...Heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de BBQ

Pasta cups KOUDE PASTASALADE MET SPIRELLI MAISON - Streetfood

WRAP BBQ - Streetfood - Lekkers uit het vuistje

TÖSTI MET GEROOSTERDE BEENHAM - Streetfood - Lekkers uit het vuistje

HAUTE DOGS - Streetfood - Lekkers uit het vuistje

JUICY BURGER - STREETFOOD - Lekkers uit het vuistje

IDÉES - VEGGIE BALLETJES IN TOMATENSAUS

VEGGIE GRILL BURGER

Supreme en bout van zwartpootkip gevuld met gevogeltegehakt, boschampignons en rozijnen

Met spek gebardeerde kalkoenfilet - veenbessen en rozijnen

Gevulde kalfsrollade met pistache noten, rozijnen en boschampignons

Thaise rode curry met kalkoenreepjes

Americain preparé - recepten

Préparésaus voor americain preparé

Mayonaise - bereiding - schotelcutter

Aperohapjes met varkensvlees

Tepanyaki - recept- en presentatie-ideeën

Gourmet - recept- en presentatie-ideeën

Varkentje aan het spit - Bruno Mylle, Bij 't Lekker Beest uit Overijse

Presa - Pluma Duroc d’Olives varken - Slagerij De Laet & Van Haver, Keurslager

Vakwedstrijd EUROBEEF

Idées Plat de viande - buffet froid - les concours Eurobeef, Junior Cup

les concours Eurobeef, Junior Cup et Concours d’Excellence

Vakwedstrijd - Sierschotel opbouw - ideeën - Eurobeef & Junior Cup

Vakwedstrijden ‘Eurobeef, Junior Cup & Meesterschapwedstrijd’ - praktische tips

Andere

WORSTEN IN NATUURDARM - Succes verzekerd - VDJ – Van der Jeugt Lokeren

SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Kluisbergen

Culinaire kookdemonstratie met 3 jonge topchefs en hun favoriete stukje vlees!

SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Kluisbergen

Slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde op TV ÉÉN - WIJ ZIJN WEG

IFFA 2019 - Frankfurt am Main

IFFA Frankfurt 2016

Trots op onze steak-friet - topslager Hendrik Dierendonck

Nieuwe productiemethoden... Vet- én zoutreductie

Workshop 4 – zouterijwaren - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Kookham - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)

Buikspek - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)

Bacon - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)

Workshop 3 – droge worst / salami - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Droge Worst - Gewolfd - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)

Salami - Cuttermethode - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)

Salami - Combinatiemethode wolf-cutter - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)

Workshop 2 - kookworst - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Kookworst met cutter - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Kookworst met wolf - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Kookworst met vleeskorrel - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Workshop 1: paté - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Boerenpastei - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Smeerpastei - All-in-one - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Smeerpastei - 2 fase methode - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Educatieve versnijdingsfilm

Rund - Achterkwartier

Rund - Voorkwartier

Varken

Kalf

Lam

Kip

Kalkoen

Konijn

Voorlichting - AFSA

AFSCA - Intro - soirée d'information virtuelle - automne 2020

AFSCA - 1.Responsabilités concernant l’ information des consommateurs

AFSCA - 2.1. La Communication orale ou écrite des allergènes pour les clients

AFSCA - 2.2. La bonne hygiène…

AFSCA - 2.3. L’analyse de la viande hachée

AFSCA - 3.Stratégie de formation - new

AFSCA - 4.Différence autorisation (DIS) vs agrément (TRA