
Aan het woord is Julie Verhiest (17), die in haar zevende en laatste jaar Slager & Traiteur zit in Ter Groene Poorte in Brugge. En toch zijn er volgens cijfers meer en meer meisjes die ook slager willen worden.
Op zondag 19 november is het Dag van de Ambacht. Dat wil zeggen dat ondernemers in de kijker worden gezet die hun producten met de hand vervaardigen en een grote passie hebben voor hun vak. Eén van de bekendste ambachten is de slager.
Julie, omgeven door jongens in haar jaar: "Mijn ultieme droom is om een eigen slagerij te openen."
“Grof werk, dat doe ik graag", zegt ze. “Dat gecombineerd met het werken in een slagerij lijkt me de mooiste uitdaging. Op termijn wil ik graag mijn eigen slagerij openen." Hebben die nog een toekomst, nu we ons vlees in de supermarkt halen of zelfs nog amper vlees consumeren? “Slagers zullen altijd nodig zijn. Vlees ook, want dat zit boordevol ijzer en dat hebben we nodig. Ik hou van een goede entrecote op mijn bord. Vleesvervangers zijn in, maar wat is er voorafgaand mee gebeurd? Bij de slager weet je dat er kwalitatief gewerkt wordt.”
Een mooie reportage om het vak als slager in de kijker te plaatsen; tot stand gekomen door de PR-werking van VLAM.
Fotoalbum>>> (klik hier)
Lekker, lokaal en met veel liefde
Wij zijn trotse varkensvleesproducenten waarvan we ons bedrijf hebben uitgebouwd met veel aandacht voor hygiëne, dierenwelzijn en samenwerking met onze lokale toeleveranciers.
We zien het als onze plicht om met ons edele varken iets meer te doen. Het bedrijf waarin ons vlees verwerkt en verdeeld wordt heeft de naam GLORIUS gekregen waarbij lekker, puur, eerlijk en lokaal onze kernwaarden zijn.
Glorius staat voor heerlijk en duurzaam varkensvlees. Van zaadje tot karbonaadje, zoals we het zelf graag zeggen. Lekker en puur varkensvlees begint bij een kwaliteitsvolle kweek. Onze Glorius varkens zijn op onze boerderij echt met hun gat in de modder gevallen. Ze krijgen de gezondste voeding en de beste zorgen.
Wie liefde geeft, krijgt smaak terug. Daar geloven we in.
Glorius varkensvlees herken je aan zijn verfijnde smaak en malsheid, het resultaat van onze keuze voor een karaktervol varkensras en het subtiel gekruide luxevoer dat op hun menu staat.
Naast ons ruim aanbod vers varkensvlees hebben we nog een ruim assortiment charcuterie en horecabereidingen.
Wij verkopen voornamelijk aan onze erkende Glorius-slagers, horeca, Catering en delicatessezaken.
Unieke kruidenmix
Glorius varkens hoeven echt niet te knorren. Op het dagelijkse menu staat varkensvoer met heerlijke natuurlijke kruiden waaronder tijm, rozemarijn en kurkuma. Dat resulteert in het Glorius varkensvlees dat we kennen: super smaakvol en tegelijk heel voedzaam en gezond.
De unieke kruidenmix werkt op verschillende vlakken heilzaam. De kruiden zorgen voor stressbestendige varkens en zachter en smaakvoller vlees met gezonde, onverzadigde vetten en duurzame eiwitten. Dankzij de kruiden is het vlees bovendien opvallend malser en geven de sappen een vollere smaak. De kruiden dienen ook als natuurlijke antioxidanten voor het vlees, waardoor de kwaliteit en smaak tot een hogere klasse getild wordt. Geen kleur- en smaakstoffen dus, maar pure, eerlijke en authentieke smaken.
100% West-Vlaams
Glorius varkensvlees is ook erkend als 100% West-Vlaams. 100% West-Vlaamse producten staan voor authenticiteit, kwaliteit, lokale verankering, gezond en lekker eten.