Landsbond

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België

Aan het woord is Julie Verhiest (17), die in haar zevende en laatste jaar Slager & Traiteur zit in Ter Groene Poorte in Brugge. En toch zijn er volgens cijfers meer en meer meisjes die ook slager willen worden.

Op zondag 19 november is het Dag van de Ambacht. Dat wil zeggen dat ondernemers in de kijker worden gezet die hun producten met de hand vervaardigen en een grote passie hebben voor hun vak. Eén van de bekendste ambachten is de slager.

Julie, omgeven door jongens in haar jaar: "Mijn ultieme droom is om een eigen slagerij te openen."

“Grof werk, dat doe ik graag", zegt ze. “Dat gecombineerd met het werken in een slagerij lijkt me de mooiste uitdaging. Op termijn wil ik graag mijn eigen slagerij openen." Hebben die nog een toekomst, nu we ons vlees in de supermarkt halen of zelfs nog amper vlees consumeren? “Slagers zullen altijd nodig zijn. Vlees ook, want dat zit boordevol ijzer en dat hebben we nodig. Ik hou van een goede entrecote op mijn bord. Vleesvervangers zijn in, maar wat is er voorafgaand mee gebeurd? Bij de slager weet je dat er kwalitatief gewerkt wordt.”

Een mooie reportage om het vak als slager in de kijker te plaatsen; tot stand gekomen door de PR-werking van VLAM.

In een oase van rust in het midden van de Merkemse groene natuur nabij Houthulst vond op11 oktober 2020 het ‘GLORIUS’ slagers event plaats. De varkenshoeve van Herlinde Lafaut, Bart Goemaere en zoon Charleswas de place to be voorslagers- en horecavaklui om het vijf jarig bestaan van ‘GLORIUS‘ te vieren. Na het  welkomstwoord van gastvrouw Herlinde gaf zij toelichting i.v.m. het ‘GLORIUS’ succesverhaal… een uniek100% West-Vlaams kwaliteitsvarkensvlees dat in heel wat slagerijen te koop wordt aangeboden. Winkelcoach Caroline Quintijn bracht tal van  inspirerende tips & tricks om meer omzet uit de ambachtelijke slagerij te halen. Ook werden de 1e Erkende ‘GLORIUS’ slagers in de bloementjes gezet. De vlees- en vleeswaren specialiteiten, gepresenteerd  in de toonbank werden erg gesmaakt door de genodigden. Het  ‘GLORIUS’varken aan spit sloot deze gezellige avond af. 


Bekijk de sfeerfilm !


Meer info, verkooppunten‘GLORIUS’ varkensvlees, vleeswaren  >>> www.glorius.be


Fotoalbum>>> (klik hier)


‘GLORIUS’ staat voor…
 
Lekker, lokaal en met veel liefde
 
Wij zijn trotse varkensvleesproducenten waarvan we ons bedrijf hebben uitgebouwd met veel aandacht voor hygiënedierenwelzijn en samenwerking met onze lokale toeleveranciers.
We zien het als onze plicht om met ons edele varken iets meer te doen. Het bedrijf waarin ons vlees verwerkt en verdeeld wordt heeft de naam GLORIUS gekregen waarbij lekker, puur, eerlijk en lokaal onze kernwaarden zijn.
Glorius staat voor heerlijk en duurzaam varkensvlees. Van zaadje tot karbonaadje, zoals we het zelf graag zeggen. Lekker en puur varkensvlees begint bij een kwaliteitsvolle kweek. Onze Glorius varkens zijn op onze boerderij echt met hun gat in de modder gevallen. Ze krijgen de gezondste voeding en de beste zorgen.
Wie liefde geeft, krijgt smaak terug. Daar geloven we in. 
Glorius varkensvlees herken je aan zijn verfijnde smaak en malsheid, het resultaat van onze keuze voor een karaktervol varkensras en het subtiel gekruide luxevoer dat op hun menu staat.
Naast ons ruim aanbod vers varkensvlees hebben we nog een ruim assortiment charcuterie en horecabereidingen.
Wij verkopen voornamelijk aan onze erkende Glorius-slagers, horeca, Catering en delicatessezaken.
 
Unieke kruidenmix
 
Glorius varkens hoeven echt niet te knorren. Op het dagelijkse menu staat varkensvoer met heerlijke natuurlijke kruiden waaronder tijm, rozemarijn en kurkuma. Dat resulteert in het Glorius varkensvlees dat we kennen: super smaakvol en tegelijk heel voedzaam en gezond. 
De unieke kruidenmix werkt op verschillende vlakken heilzaam. De kruiden zorgen voor stressbestendige varkens en zachter en smaakvoller vlees met gezonde, onverzadigde vetten en duurzame eiwitten. Dankzij de kruiden is het vlees bovendien opvallend malser en geven de sappen een vollere smaak. De kruiden dienen ook als natuurlijke antioxidanten voor het vlees, waardoor de kwaliteit en smaak tot een hogere klasse getild wordt. Geen kleur- en smaakstoffen dus, maar pure, eerlijke en authentieke smaken. 
 
100% West-Vlaams
Glorius varkensvlees is ook erkend als 100% West-Vlaams. 100% West-Vlaamse producten staan voor authenticiteit, kwaliteit, lokale verankering, gezond en lekker eten. 


Fotoalbum>>> (klik hier)


Fotoalbum>>> (klik hier)

Redactie, foto's, film: Bertrand Vande Ginste - 

_________________________________________________________________________________________________

De Koninklijke Landsbond van Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België begeleidt beenhouwers en traiteurs naar het digitale tijdperk

Brussel, 9 juni 2021

De Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België helpt haar leden met het aantrekkelijker maken van hun winkel. Dat doen ze door webinars te organiseren over hoe ze zich ook online beter kunnen profileren via hun website of sociale media. Edenred, marktleider onder de diensten- en betalingplatforms, is de digitale expert van dienst. 

Tijdens de coronacrisis hebben veel consumenten de weg opnieuw gevonden naar de ambachtelijke beenhouwer hetgeen uiteraard positief is voor onze sector. In dezelfde periode hebben digitale toepassingen een hoge vlucht genomen omdat online aankopen/verkrijgen van informatie vaak de enige mogelijkheid was voor de consument. Veel beenhouwers zijn evenwel nog niet helemaal vertrouwd met deze digitale toepassingen hoewel dit een belangrijk aspect geworden is bij het handel drijven.   

Daarom stelt de Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België een reeks webinars voor aan hun leden. Daarin leren de professionele beenhouwers en traiteurs om zich digitaal te profileren en online klanten aan te trekken.

Ivan Claeys, voorzitter van de Koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België: ‘Deze webinars komen zeker gelegen. Het online-verhaal is nog niet helemaal ingeburgerd in onze sector. Naast de passie voor de ambacht, moeten beenhouwers de kans krijgen om in te spelen op alle nieuwe toepassingen. Deze webinars moeten hen hier alvast mee op weg helpen.’ 

Edenred heeft als digitaal expert en vertrouwde partner van de nationale beroepsvereniging de webinars op poten gezet en ingevuld. Zo delen ze hun kennis van de digitaliserende voedingssector met de Beenhouwers.

Olivier Bouquet, algemene directeur van Edenred België: ‘We vinden het belangrijk om onze partners te steunen en zijn bovendien in de ideale positie om onze digitale expertise door te geven. Door middel van deze webinars helpen we lokale ondernemingen veelzijdiger te zijn en zich aan te passen aan veranderende tijden.’

Over de Koninklijke Landsbond van Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België is de beroepsorganisatie voor ambachtelijke slagers, spekslagers en traiteurs.

https://bb-bb.be/

Tom Roelens

FINN

tom.roelens@finn.agency

+32 4 96 96 94 83

https://www.finn.agency/nl