Landsbond

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België

Kookworst

Gerookte Parijse worst in natuurdarm

Basisdeeg kookworst met de cutter - twee-fasige methode

Champignonworst - bereidingstechniek

Jachtworst - bereidingstechniek

Lunchworst - bereidingstechniek

Parijse worst - bereidingstechniek

Zouterij

Whisky Beef met de trommelmethode

Coppa met de trommelmethode

Cobourg ham met de trommelmethode

Buikspek met de trommelmethode

Filet de Sax met de trommelmethode

BUIKSPEK - doseerzouten via het intrommelen

BUIKSPEK - Doseerzouten - vacuümverpakt

Doseerzoutmengeling – Rejo - rauwe zouterij

Droge worst & salami

SALAMI PUR PORC in een hip jasje

HONGAARSE SALAMI in een hip jasje

SAXE SALAMI

PASTRAMI SALAMI

POLDERSALAMI in natuurdarm

Droge worstjes op Siciliaanse wijze - met de molen

Salami

Droge worst - Boerenringworst

Leverbereidingen

Boerenpastei – Pâté de campagne - basisdeeg - Ambachtelijke methode met de vleesmolen

Smeerpastei – pâté à tartiner - basisdeeg - ALL-IN cuttermethode

Boerenpastei – Pâté de campagne - basisdeeg - Ambachtelijke methode met de vleesmolen

Smeerpastei – pâté à tartiner - basisdeeg - ALL-IN cuttermethode

Bloedbereidingen

Bloedworst - boudin de sang - boudin noir

Vers vlees en culinaire bereidingen

Spirellisalade met ham, vis, scampi en garnalen...Heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de BBQ

Pasta cups KOUDE PASTASALADE MET SPIRELLI MAISON - Streetfood

WRAP BBQ - Streetfood - Lekkers uit het vuistje

TÖSTI MET GEROOSTERDE BEENHAM - Streetfood - Lekkers uit het vuistje

HAUTE DOGS - Streetfood - Lekkers uit het vuistje

JUICY BURGER - STREETFOOD - Lekkers uit het vuistje

IDÉES - VEGGIE BALLETJES IN TOMATENSAUS

VEGGIE GRILL BURGER

Supreme en bout van zwartpootkip gevuld met gevogeltegehakt, boschampignons en rozijnen

Met spek gebardeerde kalkoenfilet - veenbessen en rozijnen

Gevulde kalfsrollade met pistache noten, rozijnen en boschampignons

Thaise rode curry met kalkoenreepjes

Americain preparé - recepten

Préparésaus voor americain preparé

Mayonaise - bereiding - schotelcutter

Aperohapjes met varkensvlees

Tepanyaki - recept- en presentatie-ideeën

Gourmet - recept- en presentatie-ideeën

Varkentje aan het spit - Bruno Mylle, Bij 't Lekker Beest uit Overijse

Presa - Pluma Duroc d’Olives varken - Slagerij De Laet & Van Haver, Keurslager

Vakwedstrijd EUROBEEF

Idées Plat de viande - buffet froid - les concours Eurobeef, Junior Cup

les concours Eurobeef, Junior Cup et Concours d’Excellence

Vakwedstrijd - Sierschotel opbouw - ideeën - Eurobeef & Junior Cup

Vakwedstrijden ‘Eurobeef, Junior Cup & Meesterschapwedstrijd’ - praktische tips

Andere

WORSTEN IN NATUURDARM - Succes verzekerd - VDJ – Van der Jeugt Lokeren

SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Kluisbergen

Culinaire kookdemonstratie met 3 jonge topchefs en hun favoriete stukje vlees!

SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Kluisbergen

Slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde op TV ÉÉN - WIJ ZIJN WEG

IFFA 2019 - Frankfurt am Main

IFFA Frankfurt 2016

Trots op onze steak-friet - topslager Hendrik Dierendonck

Nieuwe productiemethoden... Vet- én zoutreductie

Workshop 4 – zouterijwaren - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Kookham - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)

Buikspek - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)

Bacon - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)

Workshop 3 – droge worst / salami - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Droge Worst - Gewolfd - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)

Salami - Cuttermethode - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)

Salami - Combinatiemethode wolf-cutter - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)

Workshop 2 - kookworst - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Kookworst met cutter - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Kookworst met wolf - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Kookworst met vleeskorrel - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Workshop 1: paté - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project

Boerenpastei - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Smeerpastei - All-in-one - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Smeerpastei - 2 fase methode - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)

Educatieve versnijdingsfilm

Rund - Achterkwartier

Rund - Voorkwartier

Varken

Kalf

Lam

Kip

Kalkoen

Konijn

Voorlichting - FAVV - NL

FAVV - Inleiding Infoavond – najaar 2020

FAVV - Belgische Beenhouwersbond - Infoavond – najaar 2020 (deel: 1, 2, 3, 4)

FAVV - Deel 4 - Verschil toelating (DIS) vs erkenning (TRA)

FAVV - Deel 1 - Verantwoordelijkheden FIC

FAVV - Deel 2 - Top 3 non-conformiteiten

FAVV - Deel 3 - Nieuwe strategie opleidingsteam