NIEUW !
Wildpasteien
Smeerbare fijne HERTENPASTEI (wildmousse)
Snelle fermentatie van droge worst
Kookworst… tot de essentie herleid
Ambachtelijke PARIJSE WORST - SAUCISSON DE PARIS
Optimale BINDING van VLEESFARCE voor KOOKWORST
Vacuümzouten van Beenham
Vacuümzouten van Beenham - Charcuterie - fase 1
Vacuümzouten van Beenham - Charcuterie - fase 2
Eurobeef 2023
EUROBEEF & JUNIORCUP 2023 - Tapasschotels - Meat Expo
EUROBEEF 2023... 550 producten ter keuring… 50-tal juryleden en vrijwilligers…
Vers vlees demonstratie door JONGE SLAGERS in opleiding op MEAT EXPO 2023
Op naar de 'SPECIAL EUROBEEF 2023' vakwedstrijden
TAPASPLANK MET MINI BBQ HAPJES
9 x heerlijke TAPAS voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - CRISPY RIBFINGERS MET PULLED PORKSAUS voor de BBQ - Teppanyaki – Gourmet
Tapas - MINI BBQ WORSTJES MET CHILLISAUS voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - HAMBURGER JALAPEÑO voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - BRAZADE VAN VARKENSHAASJE voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - SPIERING MARTINIQUE voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - SMOKEY BUIKSPEK voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - SURF & TURF WITTE PENS & COQUILLES voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - GAMBA/SCAMPI RIVIERA voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Tapas - PARTYPATAT voor de BBQ - Teppanyaki - Gourmet
Fusion kookworst
Kippenwit met Italiaanse vulling
SALAMI ‘Pepper-Mix’ in Spatex kunststofdarm - Revolutionair?
Nieuwe ontwikkelingen inzake SALAMI bereiding…
TAPA’S
TAPA'S - Bavarois van geitenkaas met gekarameliseerde ananas
TAPA'S - Panna cota van bloemkool met krokantje van pickles
TAPA'S - Gerookte paling in groene gelei
TAPA'S - Mouse van Breydelham met cake van courgette
TAPA'S - Bladerdeeggebakje met doyennepeer, stilton en Luikse stroop
TAPA'S - Veggiekroket met linzen en zeewier
TAPA'S - Bouilli salade met gepekelde groenten
TAPA'S - Linzensalade met gerookte zalm en fava van spliterwten
TAPA'S - Kroketje van bloedworst met groentencaponata
TAPA’S - Creme brulee van parmezaanse kaas en chorizo
TEPPANYAKI SCHOTELS… Gezellig tafelen
TEPPANYAKI SCHOTEL samenstellen met 10 bereidingen
TEPPANYAKI - Saté met mager BRASVAR varkensvlees (bereiding 1)
TEPPANYAKI - ‘Entrecote’ burger (bereiding 2)
TEPPANYAKI - Biefstukje met lookboter (bereiding 3)
TEPPANYAKI - Kalfslapje met roze peperbolletjes (bereiding 4)
TEPPANYAKI - Gemarineerde lamskroon (bereiding 5)
TEPPANYAKI - Rundswokje (bereiding 6)
TEPPANYAKI - Gemarineerd ontbijtspek van het BRASVAR varken (bereiding 7)
TEPPANYAKI - Spiesje van kippenhaasje (bereiding 8)
TEPPANYAKI - Eitje met spek en gemalen kaas (bereiding 9)
TEPPANYAKI - Gemarineerde schampi (bereiding 10)
Pasteien in bokaal
Boerenpaté met bier – inmaakbokaal - rustieke paté met een lokale toets
Boerenpaté met GIN – inmaakbokaal - rustieke paté met een pittige toets
Zomers grillen… trendy recepten
Ceremonie Laureaten Meesterschapwedstrijd 16-05-2022
Cédric Mortier uit Nevele is de 'Beste beenhouwer van België'
Interview met ‘De beste slager van België, Cédric Mortier uit Nevele
Meesterschapwedstrijd 2021 in beeld
Mooiste vleestoog - inspirerende ideeën
Gevulde kalfsrollade met lentegroentjes
Fijne charcuterie van lamsvlees… lekker, innovatief én gezond
Boerenfricandon van lamsvlees (type kookworst)
Vacuümgaren
Kalfsblanquette van de chef – vacuümgaren
Opgevulde parelhoenfilet – vacuümgaren
Bretoense vissoep – vacuümgaren
Vakwedstrijd 'EUROBEEF 2021
EUROBEEF 2021 - vakwedstrijd - MEAT EXPO Kortrijk
Demo 'GOURMETSCHOTEL’ Junior slagers MEAT EXPO 2021 – Kortrijk
Mini hamurgers - creativity in a box
Mini hamburger van varkensvlees (basisrecept)
Mini hamburgertjes van rundvlees (traditioneel recept)
Mini hamburgertjes van kippenvlees
Kookworst
Gerookte Parijse worst in natuurdarm
Basisdeeg kookworst met de cutter - twee-fasige methode
Champignonworst - bereidingstechniek
Jachtworst - bereidingstechniek
Lunchworst - bereidingstechniek
Parijse worst - bereidingstechniek
Zouterij
Whisky Beef met de trommelmethode
Coppa met de trommelmethode
Cobourg ham met de trommelmethode
Buikspek met de trommelmethode
Filet de Sax met de trommelmethode
BUIKSPEK - doseerzouten via het intrommelen
BUIKSPEK - Doseerzouten - vacuümverpakt
Doseerzoutmengeling – Rejo - rauwe zouterij
Droge worst & salami
SALAMI PUR PORC in een hip jasje
HONGAARSE SALAMI in een hip jasje
SAXE SALAMI
PASTRAMI SALAMI
POLDERSALAMI in natuurdarm
Droge worstjes op Siciliaanse wijze - met de molen
Salami
Droge worst - Boerenringworst
Leverbereidingen
Boerenpastei – Pâté de campagne - basisdeeg - Ambachtelijke methode met de vleesmolen
Smeerpastei – pâté à tartiner - basisdeeg - ALL-IN cuttermethode
Boerenpastei – Pâté de campagne - basisdeeg - Ambachtelijke methode met de vleesmolen
Smeerpastei – pâté à tartiner - basisdeeg - ALL-IN cuttermethode
Bloedbereidingen
Bloedworst - boudin de sang - boudin noir
Vers vlees en culinaire bereidingen
Spirellisalade met ham, vis, scampi en garnalen...Heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de BBQ
Pasta cups KOUDE PASTASALADE MET SPIRELLI MAISON - Streetfood
WRAP BBQ - Streetfood - Lekkers uit het vuistje
TÖSTI MET GEROOSTERDE BEENHAM - Streetfood - Lekkers uit het vuistje
HAUTE DOGS - Streetfood - Lekkers uit het vuistje
JUICY BURGER - STREETFOOD - Lekkers uit het vuistje
IDÉES - VEGGIE BALLETJES IN TOMATENSAUS
VEGGIE GRILL BURGER
Supreme en bout van zwartpootkip gevuld met gevogeltegehakt, boschampignons en rozijnen
Met spek gebardeerde kalkoenfilet - veenbessen en rozijnen
Gevulde kalfsrollade met pistache noten, rozijnen en boschampignons
Thaise rode curry met kalkoenreepjes
Americain preparé - recepten
Préparésaus voor americain preparé
Mayonaise - bereiding - schotelcutter
Aperohapjes met varkensvlees
Tepanyaki - recept- en presentatie-ideeën
Gourmet - recept- en presentatie-ideeën
Varkentje aan het spit - Bruno Mylle, Bij 't Lekker Beest uit Overijse
Presa - Pluma Duroc d’Olives varken - Slagerij De Laet & Van Haver, Keurslager
Vakwedstrijd EUROBEEF
Idées Plat de viande - buffet froid - les concours Eurobeef, Junior Cup
les concours Eurobeef, Junior Cup et Concours d’Excellence
Vakwedstrijd - Sierschotel opbouw - ideeën - Eurobeef & Junior Cup
Vakwedstrijden ‘Eurobeef, Junior Cup & Meesterschapwedstrijd’ - praktische tips
Andere
WORSTEN IN NATUURDARM - Succes verzekerd - VDJ – Van der Jeugt Lokeren
SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Kluisbergen
Culinaire kookdemonstratie met 3 jonge topchefs en hun favoriete stukje vlees!
SLACHTERIJ-SLAGERIJ VANDE WALLE - Kluisbergen
Slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde op TV ÉÉN - WIJ ZIJN WEG
IFFA 2019 - Frankfurt am Main
IFFA Frankfurt 2016
Trots op onze steak-friet - topslager Hendrik Dierendonck
Nieuwe productiemethoden... Vet- én zoutreductie
Workshop 4 – zouterijwaren - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project
Kookham - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)
Buikspek - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)
Bacon - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 4 (klik hier)
Workshop 3 – droge worst / salami - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project
Droge Worst - Gewolfd - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)
Salami - Cuttermethode - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)
Salami - Combinatiemethode wolf-cutter - zout- en vetreductie - V.I.S.-project 3 (klik hier)
Workshop 2 - kookworst - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project
Kookworst met cutter - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)
Kookworst met wolf - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)
Kookworst met vleeskorrel - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)
Workshop 1: paté - Zout- en vetreductie - V.I.S.-project
Boerenpastei - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)
Smeerpastei - All-in-one - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)
Smeerpastei - 2 fase methode - zout- en vetreductie - V.I.S.-project (klik hier)
Educatieve versnijdingsfilm
Voorlichting - FAVV - NL
FAVV - Inleiding Infoavond – najaar 2020
FAVV - Belgische Beenhouwersbond - Infoavond – najaar 2020 (deel: 1, 2, 3, 4)
FAVV - Deel 4 - Verschil toelating (DIS) vs erkenning (TRA)
FAVV - Deel 1 - Verantwoordelijkheden FIC
FAVV - Deel 2 - Top 3 non-conformiteiten
FAVV - Deel 3 - Nieuwe strategie opleidingsteam