Landsbond

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België

Brussel, 16-05-2022

De laureaten van de Meesterschapwedstrijden voor Beenhouwers werden samen met de bestuurders van de Belgische Beenhouwersbond en juryleden van de Meesterschapwedstrijd, door Eerste Minister De Croo en Minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval, ontvangen op de eerste editie van de ceremonie van de Meesterschapwedstrijden in de majestueuze spiegelzaal van het Brusselse Egmontpaleis op een aperitiefdiner.

Foto: (vlnr) Ivan Claeys (Voorzitter Belgische Landsbond der Beenhouwers), Minister David Clarinval, Philippe Bouillon (voorzitter Fédération nationale des bouchers de BelgiqueLandsbond), eerste finaliste Nathalie Van Der Straeten, tweede finalist Filip Ceusters, Eerste minister Alexander De Croo, eerste slager van België Cédric Mortier, Andreas De Cruyenaere, tweede finalist Joran Delbaere, 3de Beenhouwer van België Filip Ceusters en 2de beenhouwer van België, Petra Van Beneden, Peter van de Weyer, en uiterst rechts Jef Havermans (in naam van de familie Havermans: eerste finalist Beste Beenhouwer van België)

 >>> Fotoalbum (klik hier)

Cédric Mortier uit Nevele is de 'Beste beenhouwer van België'   

Interview met ‘De beste slager van België, Cédric Mortier uit Nevele 

Meesterschapwedstrijd 2021 in beeld  

De Eerste minister benadrukte in zijn speech het belang van de zelfstandige ondernemers in onze samenleving en loofde de vakkennis die de Belgische ambachtslieden uitdragen. Hij stelde dat ons land heel wat te bieden heeft op dat vlak maar dat we soms iets te bescheiden onze ambachtelijke producten in de kijker zetten. Met de organisatie van de Meesterschapwedstrijden moet daar verandering in komen.

Er werd kosten noch moeite gespaard om van deze avond een feestelijke avond te maken. De ontvangst was hartelijk, de buffetten waren uitstekend, net als de live muziek.

Onze beenhouwers tekenden allemaal present en deze heugelijke ontvangst wordt vast een mooie herinnering voor hen allemaal.

Wij bedanken dan ook de ministers voor de ontvangst en iedereen die meewerkte om de prestigieuze vakwedstrijden mee in goede banen te leiden en hopen dat we de volgende editie terug kunnen rekenen op zo’n prachtig feest.

Mogelijke nieuwe kandidaten kunnen alvast aan de voorbereiding beginnen …


 >>> Fotoalbum (klik hier)


Lees de volledige reportage NL (klik hier)

Lire le rapport completFR (cliquer ici)