Landsbond

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België

Carpaccio van gegaarde lomo met bloemkoolcouscous en pickles

Bereidingstijd: 20 min.

Benodigdheden voor 4 personen:

36 plakjes Duroc d’Olives gegaarde lomo

1 bloemkool

4 el room

peper

zout

2 dl room 40%

nootmuskaat

8 el picklessaus

1 bosje waterkers

Duroc d’Olives olijfolie

Werkwijze:

Schik de plakjes lomo op een bord. Kruid ze met peper, zout, en wat olijfolie. Snijd de buitenste roosjes van de bloemkool af in kleine bolletjes ter grootte van couscous. Breng zout water aan de kook en gaar de bloemkoolcouscous in 3 minuten. Giet het water af. Voeg 2 dl room bij de bloemkool. Laat de room indikken tot ze volledig ingekookt is en rond de bloemkool kleeft. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Laat dit 5 minuten afkoelen. Werk de lomo af met kleine schepjes couscous en wat pickles. Schik er tot slot waterkers overheen.

Chef: Tom Cosaert

Duroc d'Olives